Ana Sayfa » » Rüzgarın Büyük ve Temiz Gücü

Rüzgarın Büyük ve Temiz Gücü

Yazar: Diren Sinop on 13 Eylül 2013 Cuma | 19:21


Bizim ülkemizde Rüzgar yok mu?
Rüzgar fakiri bir ülke miyiz?
Hayır!

Bizde Rüzgar ve Güneş bolca var bir o kadar da açgözlü ve her şeye rant gözüyle bakan siyasiler var...
O yüzden bu adamların Nükleer tutkusu...

Rüzgar Enerjisi Kullanımının Avantajları

Yenilenebilir Enerji Olması: Güneş dünyamızı aydınlattığı sürece rüzgar da esmeye devam edecektir. Rüzgar enerjisi kesintili bir kaynak olmasına rağmen sürekli ve yenilenebilir nitelikli olması rüzgar enerjisinden yararlanmayı gerektirmektedir.

Rüzgar Enerjisinin Tükenmez Olması: Rüzgar oluşmasındaki temel süreç, yeryüzündeki basınç farklarıdır. Basınç farkı ise farklı bölgelerin değişik oranda güneş almalarıyla ilişkilidir. Güneş tarafından ısıtılan dünyamızda rüzgar esmeye devam edeceğinden tükenmesi de mümkün değildir.

Yatırım ve İşletme Maliyetletinin Düşük Olması: Rüzgar türbinlerinin ilk yatırım masrafları karşılandıktan sonra, enerji üretimi için gerekli olan hammaddeye herhangi bir bedel ödenmemesi ve enerji üretim maliyetlerinin sadece bakım masraflarından kaynaklanması bu sistemlerin üstünlüğü olarak kabul edilebilir.

Çevre Dostu Olması: 750kw gücünde bir rüzgar türbininin yılda ürettiği enerji miktarına eşit enerji üreten bir termik santralin atmosfere, 179 ton CO2 bıraktığı bilinmektedir. Rüzgar enerjisinde CO2 salınımı yoktur. Rüzgar enerjisi sera etkisine karşı alınabilecek en etkili yöntemlerden biridir.

Kısa Sürede Yararlamaya Başlanması: Bir rüzgar enerji santrali 1,5-2 senede işletmeye alınabilmektedir. Kaynak ne olursa olsun daha kısa sürede elektrik üretimi gerçekleştirebilecek başka uygulama bulunmamaktadır.

Diğer Kullanımlara Açık Olması: Arazinin tarıma uygun olması durumunda tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülmesinde hiçbir engel bulunmamaktadır.

Yerli Olması Nedeniyle Siyasi ve Ekonomik Krizlerden Etkilenmemesi: Rüzgar enerjisi üretimi yerel kaynaklardan sağlandığı için krizlerden etkilenmemektedir.

Söküm Maliyetleri: Rüzgar santrali ekonmik ömrünü tamamladığında, yerinden sökülerek bu alanda eskiden olduğu gibi yararlanılabilmektedir.

Nükleer Şart Değil. Rüzgar ve Güneş Bize Yeter

Sinop Bizim
Gelecek Bizim











0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Ayancık |İletişim
Copyright © 2013. Diren Sinop - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz içerik kullanmak yasaktır.