Ana Sayfa » » Denizanaları nükleer santralin kapanmasına neden oldu

Denizanaları nükleer santralin kapanmasına neden oldu

Yazar: Diren Sinop on 6 Ekim 2013 Pazar | 16:23

İsveç’în Baltık Denizi’ne bakan Oskarshamn kentindeki nükleer santralin kapanma sına neden olan ilginç bir haberi sizlerle paylaşıyoruz.

Dünyanın en büyük nükleer santrallerinden birisi kapatılmak zorunda kaldı. Çünkü ay denizanaları tarafından istila edildi. Evet, bu bir bilim kurgu filmi mottosuna benziyor ama bu dünyada her zaman olan birşey. Kaliforniyada, İngiltere’de, Japonya’da ve İsrail’deki nükleer santrallerinin tümü çapulcu denizanaları tarafından sabote edilmiştir ve onların sümüksü engelleme politikaları uzun zamandır mevcuttu.

Pazar günü, güneydoğu İsveç’teki Oskarshamn nükleer santrali operatörleri denizanalarının boruları tıkamasından sonra üç nolu nükleer reaktörü güçlükle çalışmaya başladı.

Denizanaları nükleer santraller için büyük bir tehlike arzediyor, bu kesin. Geçen sene, Diablo Canyon nükleer tesisi denizanasına benzeyen deniz suyu kabarcıklarından ötürü reaktörlerini kapatmıştır. Ayrıca, Oskarshamn 2005′te denizanalarından ötürü ilk ünitesini kapatmıştı.

Oskarshamn’daki reaktörünün 1,400 megawatlık üretimi var, dünyadaki en büyük kaynar su reaktörü ve tüm reaktörler Fukushima Daiichi gibi aynı teknoloji üzerinde inşaa edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Ayancık |İletişim
Copyright © 2013. Diren Sinop - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz içerik kullanmak yasaktır.