Ana Sayfa » » Sinop Coğrafyası

Sinop Coğrafyası

Yazar: Diren Sinop on 17 Temmuz 2013 Çarşamba | 18:39

Sinop, Karadeniz bölgesinin ortasında Türkiye’nin en kuzey uç noktasında doğal limanları (iç ve dış liman) nedeniyle tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kenttir.

Konumu itibariyle Karadeniz kültürünün karakteristik özelliklerini taşıyan güzel şehrimiz, uzunluğu 175 kilometreyi bulan ince bir şerit gibi uzanan kumsalları, tatlı bir maviliği ve az tuzlu olması ile ünlenen denizi, kumu, zengin bitki örtüsü, bol su kaynakları ve derin koylarının yanı sıra, hava, deniz, kara ulaşımına uygunluğu açısından da her dönem ziyaret edilmeye elverişli bir turizm kenti olmuştur. 

Yukarıda saydığımız özelliklere ek olarak hırçınlığıyla bilinen Karadeniz’in Sinop sahillerinde sakinleşmesi de deniz turizmi açısından çok iyi bir alternatif oluşturmuştur. 

Bütün bu özelliklere Sinop halkının da dışarıdan gelen misafirlerine karşı son derece saygılı ve candan davranışı, konuksever oluşu da eklenince, Sinop birçok turistin özenle aradığı sakin bir kent adeta bir huzur şehri haline gelmiştir. Bu nedenle Sinop’a gelenler, kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmektedirler ve dinlenmek, denizden yararlanmak, rahat bir tatil geçirmek, gürültü ve stresten kurtulmak isteyenler Sinop’ a gelmektedirler. 

Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmanın verdiği avantaj ile oldukça fazla sayıda arkeolojik ve tarihi eseri de sınırları içerisinde bulundurmaktadır. Sinop ili ve ilçelerinin tümünde MÖ 3000’lere uzanan Tunç Çağına ait eserlerden, Osmanlı dönemine kadar uzanan tarihsel döneme ait çok sayıda eseri görmemiz mümkün olmaktadır. 

Sinop deyince akla hemen deniz ve tarihi cezaevi gelse de alternatif birçok turizm çeşidine de olanak sağlayan bir yapısı vardır. Doğa, yaban hayatı, su, dağ ve park gibi yerlerde farklı aktiviteler ve macera yaşama, muhteşem doğal güzelliklerini seyretme isteğinde olan turistler için ilimiz oldukça iyi bir tercih yeridir.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Ayancık |İletişim
Copyright © 2013. Diren Sinop - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz içerik kullanmak yasaktır.