Ana Sayfa » » Sinop Çernobil Olmayacak

Sinop Çernobil Olmayacak

Yazar: Diren Sinop on 20 Temmuz 2013 Cumartesi | 13:24

Çernobil 4. reaktörün felaketten sonraki durumu
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanlış enerji politikaları Türkiye’yi felakete sürüklüyor. Hükümetin elektrik üretimi için tercihini pahalı, kirli ve tehlikeli nükleer enerji santrallerinden yana kullanması ve Sinop’a nükleer santral kurmak için Japonya ile anlaşma imzalandı.

Mersin’den sonra Sinop da artık ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya. Akdeniz’den sonra Karadeniz de nükleer atıklarla, radyasyonla kirletilmek isteniyor. 

1986’da meydana gelen Çernobil kazası Türkiye’de en çok Karadeniz’i etkiledi. Karadenizliler radyasyonun, kanserin aldığı canları henüz unutmadı. 2006 yılında Türk Tabipler Birliği tarafından açıklanan raporda, Artvin Hopa'da son üç yılda meydana gelen ölümlerin yüzde 47,9'unun nedeninin kanser olduğu belirtilmişti. 

Hükümet Sinop'u gözden çıkarmış!

Sinop’ta meydana gelecek Çernobil veya Fukuşima benzeri bir kazanın sonuçları 1986’dan kat ve kat fazla olacaktır. Sinop’a nükleer santral yapmak isteyen hükümet belli ki Sinop’u, Karadeniz’i gözden çıkarmış, Sinop’ta nükleer santral istemediklerini yılladır haykıran Sinopluları da hiçe saymıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Ayancık |İletişim
Copyright © 2013. Diren Sinop - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz içerik kullanmak yasaktır.